Priser

Vår målsättning är att kunna tillmötesgå den avlidnes och anhörigas önskemål, oavsett om det gäller en enkel eller en mer påkostad begravning. Priset beror på vilka val du gör och vilka tjänster och produkter du beställer

– det vill säga era önskemål!

Många vill ha ett personligt möte, andra vill det inte. Några vill göra mycket själva, andra vill att vi på begravningsbyrån hjälper till med det mesta. Det är ni som ordnar med begravningen som själva bestämmer på vilket sätt och i vilken utsträckning ni vill anlita oss. Vi har erfarenheten och kunskapen att kunna vägleda er rätt. Vi ska utifrån era önskemål meddela prisuppgift och kostnadsförslag. Du är välkommen att besöka vårt kontor, eller om det passar dig bättre med ett hembesök.

Prisexempel

Besök gärna vår begravningsbyrå online under fliken "Beställ begravning".

Här finns uppdaterade prisexempel, produktpriser och möjlighet för dig att i lugn och ro jämföra olika alternativ för utformning av begravningen.

Det går utmärkt att planera begravningen här på vår hemsida och därefter skicka in önskemålen till oss som ett underlag för ett personligt möte.

Dokumentation

Vi lämnar alltid en Dokumentation på vårt åtagande enligt era önskemål, med bland annat preliminär prisuppgift för ditt godkännande. Med möjlighet att hemma i lugn och ro gå igenom beställningen och eventuellt korrigera någon detalj. 

I dokumentationen finns också inloggningsuppgifter till "Min sida" här på hemsidan.

Där kan du i realtid se eventuell anmälningslista till minnesstund, beställda blommor, skicka meddelande direkt till din begravningsrådgivare etc.

Här finns också ett fakturaunderlag som automatiskt uppdateras vart efter vi får in fakturor på förmedlade varor och tjänster så som dödsannons, blommor, servering vid minnesstund mm. 

Vad kostar en begravning?

Mycket av det arbete som utförs vid en begravning sker i det dolda där du som anhörig inte är närvarande. Vi utför alltid detta arbete på ett respektfullt och värdigt sätt i enlighet med våra egna krav och de auktorisationskrav vi är underställda. 

Via denna länk kan du se vad SBF skriver om begravningskostnader.

För eventuell gravsten och bouppteckning tillkommer;

  • gravsten kostar från ca 5.000 kr och uppåt
  • bouppteckning normalt mellan 6 000 - 10 000 kr

Vem betalar begravningen?

Kostnaderna för begravningen tas normalt ur dödsboet, inte från de efterlevande. Om det saknas tillgångar i dödsboet kan de efterlevande ansöka om bidrag från kommunen. Kostnader för gravplats, kremation, ceremonilokal, vissa transporter samt lokal för visning av avliden är redan betalda genom begravningsavgiften som tas ut via skattsedeln.